top of page

Med naturen som kraftkälla och återhämtning.

Vid en hälsokunsultation ser vi över över hela din livssituation för att optimera din hälsa. Jag ordinerar naturläkemedel, homeopatiska läkemedel, örtmedel, näringstillskott som vitaminer, mineraler, enzymer, probiotika för att stödja din kropps självläkande förmåga.

 

Du får råd kring kost och motion vid behov. Allt individanpassas för just dig. Det kan innebära att du rekommenderas ett eller flera medel i kombination.

Naturterapi kan många gånger vara ett bra komplement till sjukvårdens insatser för att komma på rätt köl med hälsan.

Som naturterapeut och kinesiolog arbetar jag holistiskt och söker alltid efter grundorsaken till dina obalanser. Det är viktigt att få en tydlig bild av din situation och vad som kan ha bidragit till den och därför tar första besöket längre tid.

 

Första besöket tar ca 1,5 timme då vi ordentligt går igenom ditt hälsoläge. Kostnad 1000 kr. Uppföljningsbehandlingar tar en timme och kostar 750 kr.

Livet har gett mig en ödmjuk inställning till hälsa och jag vet att det finns många sätt att förbättra sitt utgångsläge.

 

Människan är en helhet vars tankar, känslor, kropp och inre miljö hänger ihop och allt påverkar varann. Kroppen har en enorm självläkande förmåga som vi kan stötta igång om vi ger den rätt förutsättningar.

Så säger mina kunder

"Jag har mått väldigt dåligt under en längre period. Tragiska händelser har avlöst varandra, och det svarta hålet kom bara närmare. Läkaren gav mig diagnosen utmattad, och deprimerad och ville att jag skulle börja använda antidepressiva och sömntabletter.

Jag kom i kontakt med Helena och fick ett förslag på homeopatiska preparat. Nu har jag följt den ordinationen Helena gav mig och mår fantastiskt! Äntligen är himmelen blå igen, jag har ork att klara en hel dag, jag är glad  och sover så mycket bättre!
 
Tack Helena för ditt engagemang . Denna kunskap, och preparat är något jag varmt rekommenderar!"
 
 Gunilla Luleå

naturpraktiken.jpg

Frekvensbehandling med hjälp av iTeraCare

En stor del av vårt immunförsvar ”sitter i tarmen” så det är viktigt att ha en väl fungerande mage och tarm.

 

Vanliga obalanser jag möter är bland annat:

 

 • Problem med att smälta maten ordentligt

 • Reflux

 • Sura uppstötningar

 • Gasig och bubblig mage

 • Problem med diarréer och förstoppningar

 • IBS

 • Crohns

 • Ulcerös colit

 

Har problemen pågått över tid behöver du ha tålamod och arbeta på strategiskt både med dina skolmediciner men även utifrån kostråd och rekommendationer du får för att uppnå förbättring.

 

Det kan ta tid och ofta ordineras både homeopatika och örter för att stötta igång din kropps självläkande förmåga.

Mag- och tarmproblematik

En stor del av vårt immunförsvar ”sitter i tarmen” så det är viktigt att ha en väl fungerande mage och tarm.

 

Vanliga obalanser jag möter är bland annat:

 

 • Problem med att smälta maten ordentligt

 • Reflux

 • Sura uppstötningar

 • Gasig och bubblig mage

 • Problem med diarréer och förstoppningar

 • IBS

 • Crohns

 • Ulcerös colit

 

Har problemen pågått över tid behöver du ha tålamod och arbeta på strategiskt både med dina skolmediciner men även utifrån kostråd och rekommendationer du får för att uppnå förbättring.

 

Det kan ta tid och ofta ordineras både homeopatika och örter för att stötta igång din kropps självläkande förmåga.

Huvudvärk och migrän

Det finns en mängd olika orsaker till varför människor har huvudvärk. Ibland kan det handla om en inflammerad tandrot – det ger en grym huvudvärk! Det kan röra sig om hormonella obalanser, mag/tarm problematik, bihåleinflammationer som inte ger typiska symtom, muskelspänningar från nacke/skuldra med mera.

 

Om du lider av återkommande huvudvärk eller migrän och söker alternativ hjälp så kommer vi att göra ett detektivarbete. Som naturterapeut är jag intresserad av att veta hur huvudvärken upplevs (bultande, strålande etc), var i huvudet den startar och vart den sedan sprider sig vidare.

 

Vi kommer se över hela din livssituation och du kan komma att rekommenderas ett eller flera medel i kombination samt få både livsstils- och kostråd.

Återkommande
Urinvägsinfektion

Urinvägsinfektioner är vanligast hos kvinnor eftersom urinröret hos kvinnor är kortare än hos män.

 

Urinvägsinfektion beror på att bakterier som inte hör hemma i urinröret tagit sig in och ställer till med infektion.

 

Att ha detta återkommande med påföljande antibiotikakurer sliter på din kropp och kan leda till störningar av kroppens normala bakterieflora, besvärliga svampangrepp och ibland också påverka immunförsvaret.

 

Det är därför viktigt att försöka komma till rätta med detta. Det finns en hel del att göra ,efter en antibiotikakur, med naturläkemedel för att få igång kroppens självläkning, återställa bakteriefloran i tarmen, stötta immunförsvaret och minska risken för nya urinvägsinfektioner.

Hudsjukdomar/
besvär

Hudbesvär kan yttra sig på en mängd olika sätt. Eksem, akne, hudklåda, bensår, vårtor, psoriasis, bölder, ärrbildning, med mera.

 

Huden är kroppens största organ så vi behöver ta hand om den på ett bra sätt och tänka på vad vi smörjer oss med och vilka tvättmedel vi använder.

 

Här gäller det ibland att ha tålamod och jobba på i steg med både kostförändringar och naturläkemedel över lite längre tid.

 

Ofta behöver mage/tarm stöttas också.

Klimakteriebesvär

För att hålla din kvinnliga kraft genom hela livet behöver du ha dina hormoner i balans. För att lyckas med det är det viktigt med balans i livet kring mat, sömn, motion, stress och återhämtning. Stress är en stor utmaning för vårt hormonsystem och om den pågått över tid blir det lätt obalans som kan ta sig uttryck i sömnstörningar, vallningar, oro, störd tarmfunktion med mera.

Kroppen förändras och i 40 -års åldern börjar vanligtvis progesteronnivån sjunka och ett tillstånd av östrogendominans kan uppstå för vissa kvinnor. I menopausen som brukar inträffa i 50-års åldern börjar äggstockarna lägga ned sin produktion av könshormoner och då ska binjurarna ta över en del av östrogenproduktionen.

 

Om kroppen då gått under stress länge kan det bli problematiskt. Binjurarna orkar inte riktigt med sitt arbete.

Som naturterapeut jobbar jag med att få igång din kropps självläkning så att du uppnår balans igen. Det kan innebära att du ordineras olika homeopatiska medel och/eller örtpreparat samt får råd kring kost och livsstil.

Mental tillämpad kinesiologi

I denna behandling arbetar vi med medvetna och/eller omedvetna mentala mönster och vid behov även med din självbild för att stärka dig. Det gäller att vara sin egen bästa vän, för alla andra kan du egentligen välja bort, men dig själv måste du dras med hela livet. Därför är det väl värt tiden att lägga lite arbete på det mentala.

Vi människor är en helhet vars tankar, känslor och kropp påverkar varandra.

Trötthet/låg energinivå

Det är tyvärr ganska vanligt att idag lida av trötthet och låg energinivå som inte vill ge med sig. Ofta är det då flera saker som pågått över tid som drivit hälsan åt fel håll.

 

Det kan handla om mentala belastningar, rubbad sömn, otillräcklig näringsstatus i kroppen, stress över tid men många naturterapeuter finner också belastningar t ex i form av svamp i kroppen, trötthet efter virusinfektion, belastning från tungmetaller, kemikalier.

 

En del människor har hormoner som är ur balans eller en sköldkörtel ur balans. Ett system som är överbelastat kan aldrig vara självläkande och energifyllt.

När vi inte känner livsenergi bör vi göra något åt det. För hälsa är inte samma sak som frånvaro av sjukdom. Hälsa är också att känna sig vital, levande och pigg. Att komma till rätta med långvarig trötthet kan vara ett detektivarbete och ibland behöver behandlingen ske i steg.

 

Om det är många belastningar kan man behöva arbeta med dem en i taget. När kroppen ges rätt förutsättningar så kommer självläkningen igång, livslusten återvänder och vi blir mer energiska.

Inflammationer i kroppen

Senare års forskning har pekat på sambandet mellan en låggradig inflammation i kroppen och många folksjukdomar såsom typ 2-diabetes, metabola syndromet, hjärt- och kärlsjukdomar, höga kolesterolvärden och Alzeimers sjukdom. Det brukar ibland kallas en tyst eller en smygande inflammation eftersom man inte märker av den till en början.

 

Senare kan man känna av trötthet, nedstämdhet, ömhet i leder och muskler. Ett inflammatoriskt tillstånd uppstår bland annat när man går upp i vikt och i synnerhet när bukfettet ökar. Då frisätts det allt mer signalsubstanser som ger upphov till inflammation.

Det är viktigt att dra ned på belastningar i kroppen såsom att sluta röka och ta ned övervikt via nyttig kosthållning med mycket grönsaker, bär och motion. Det är intressant att titta på den forskning som gjorts kring så kallad antiinflammatorisk kosthållning och låggradig inflammation. Det handlar bland annat om att undvika snabba kolhydrater i form av sockrade drycker, vitt mjöl, stora mängder rött kött och margarin.

 

Mycket tyder på att dessa livsmedel är syrabildande och det kan vara så att när kroppen blir försurad uppstår det inflammationer. Behöver du hjälp med att få ned tysta inflammationer i kroppen kommer vi tillsammans kika på din livsstil, kosthållning och du kommer få rekommendationer att äta sådant som kan hjälpa dig sänka graden av inflammation.

 

Men vi kommer också titta på om det finns övriga belastningar som kan påverka ditt hälsotillstånd, liknande det som nämns under rubriken trötthet, och skräddarsy ordination just för dig.

bottom of page