top of page

Kan man bygga upp motståndskraft?

Att ha ett inneboende reservkapital av energi är avgörande för hur det går när det där som inte får hända, ändå händer. Livet kan vara tufft i perioder. Kan man bygga upp motståndskraft? Frågar du mig svarar jag tveklöst ja. Kropp och själ hänger ihop och allt påverkar varann. Så hur gör man då för att öka sin motståndskraft?

 • Stärk upp dig mentalt. Gör upp med gamla hjärnspöken som säger att du inte duger osv. Att gå i terapi är ett sätt att byta ut gamla tankemönster som inte tjänar dig. Vid Naturpraktiken i Norr arbetar vi på olika sätt med mental kinesiologi för att stärka upp och göra upp med gamla tankemönster.

 • Ät bra mat, gärna anti-inflammatorisk, för att hålla ner graden av inflammation i kroppen. Bra mat är naturlig, oprocessad mat utan e-tillsatser med mycket grönt och bär i, gärna med vilt kött. Det ger en högre energi-nivå.

 • Rör på dig varje dag, helst i naturen, och få i dig dagsljus.


 • Se till så att du inte går runt med näringsbrister. Det är vanligare än man tror! Tillskott av multivitaminer, mineraler behöver de flesta. Välj ett bra märke med hög bio-tillgänglighet.

 • Om du inte känner dig pigg och vital – men inte är sjuk – sök reda på orsaken. Det är inte ett normaltillstånd att vara trött och känna sig halvsjuk jämt. Kanske behöver du jobba med att stärka upp tarmhälsan, rensa ut virusrester ur systemet eller något annat. Vid en hälsokonsultation hos mig tittar vi noga på detta och du får med dig en plan för hur du ska jobba vidare. Ju tidigare du kommer – desto lättare är det att vända skutan och att hjälpa din kropp.

 • Tänk på att en kronisk diagnos betyder att du har haft den en längre tid – och behöver inte vara lika med att du kommer ha det likadant resten av livet. Det finns massor att göra för att förbättra din hälsa. Väljer du att komma till mig så jobbar vi ofta i steg för att nå ett bättre utgångsläge för dig.

 • Se till att energin kan flöda fritt i din kropp. Stötta din kropp t ex via kinesiologisk rörelsekorrigering, yoga, stretching etc med jämna mellanrum så att energin kan flöda överallt.

 • Håll ner graden av stress på en rimlig nivå i ditt liv. Visste du att det går åt mer zink och b-vitaminer då vi är stressade och att dessa är viktiga för vårt immunförsvar? Och att b-vitaminer går åt då du får en inflammation i kroppen. B-vitaminer är viktiga för vårt nervsystem, för att vi inte ska bli deprimerade. Och för att ditt järnupptag ska fungera optimalt. Bland annat.

 • Gör någon form av stress-hantering exempelvis genom att meditera regelbundet eller gå en kurs i mindfulness, andnings-övningar eller liknande.

 • Vänner och en god partner. Att umgås med människor som peppar dig och tror på dig och som du kan prata med när det blir tungt, bidrar till en god motståndskraft.

 • Att ha en vision i livet. Att jobba med något du tror på, eller vara engagerad i något på fritiden som du anser är viktigt, bygger välmående och mening i livet.

 • Att bidra, känna att du fyller en plats i livet, ge till andra – är också något som skapar mening och välmående.

Comments


bottom of page